ja_mageia_2

Handel met Europa - Goed of slecht voor ontwikkelingslanden? PDF Afdrukken E-mailadres

Het educatieve project 'Handel met Europa - Goed of slecht voor ontwikkelingslanden?' is onderdeel van het project Partnership for Change waarin organisaties uit Nederland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk participeren.

In dit project draait het om Economische Partnerschaps Akkoorden (EPA’s), vrijhandelsakkoorden die de Europese Unie met haar voormalige koloniën wil afsluiten. Er is binnen ontwikkelingslanden en binnen de Europese Unie al enige tijd een fel debat gaande tussen de voor– en de tegenstanders van deze EPA’s.

In het lespakket en op deze website laten we de leerlingen aan de hand van bronnenmateriaal wat dieper duiken in de Economische Partnerschaps Akkoorden (EPA’s), hun relatie tot de millenniumdoelen en de gevolgen voor het dagelijks leven van (kleine) producenten in ontwikkelingslanden.

Wereldkoe

'Handel met Europa - Goed of slecht voor ontwikkelingslanden?' richt zich op leerlingen van de bovenbouw van HAVO/VWO.
U kunt het lespakket gratis downloaden, maar we kunnen het u tegen betaling ook in fullcolour leveren. Ga daarvoor naar CMO's Winkel.

In het lespakket wordt verschillende malen verwezen naar deze website. U vindt hier aanvullende teksten en bronnen bij de case studies over handel in bananen, melk(producten), tomaten, visserijproducten en water met Fiji, Ghana, Mauritanië, Tanzania en de Britse Windward (= Bovenwindse) Eilanden in de Caraïben.

Wij wensen de leerlingen en docenten veel lees- en lesplezier toe.

 


eu-logoDeze website is gemaakt met financiële steun van de Europese Unie door het Centrum voor Mondiaal Onderwijs (CMO) in samenwerking met Amici dei Popoli, Cestas, Hegoa en Risc. De inhoud van de website is enkel de verantwoordelijkheid van het CMO en haar partners en kan onder geen enkele omstandigheid worden beschouwd als een afspiegeling van de positie van de Europese Unie.