Erfgoed Revisited - Lessen WOII voor VO bovenbouw

erfgoed van de oorlog boekDe verhalen van de Tweede Wereldoorlog zijn vastgelegd met het programma 'Erfgoed van de Oorlog' in meer dan 200 erfgoed-projecten. 

In deze leeromgeving, ‘Het verleden uit, de toekomst in’, is een selectie gemaakt uit die erfgoed-projecten. Ze krijgen zo een nieuwe bestemming en een nieuwe doelgroep: leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Interviews, foto’s, teksten, affiches, verzetskranten, getuigenissen, spotprenten en proclamaties worden ingezet als bronnenmateriaal binnen educatieve opdrachten.
De betekenis van de Tweede Wereldoorlog verandert door de jaren heen. Maar de boodschap die weerklinkt in het oorlogserfgoed is onveranderd belangrijk: vier de vrede, maak je sterk voor democratie, strijd tegen discriminatie en racisme, bescherm mensenrechten. Daar hebben we allemaal een rol in. Vroeger, nu en ook straks.

Nb. Bij elke les vind u informatie onder het kopje 'voor de docent'. Om die pagina in beeld te krijgen, is eenmalig registreren en daarna inloggen noodzakelijk. Zie de knop 'Registreer/Log in' rechtsboven in het menu. We vragen alleen een naam en e-mailadres. Uw gegevens worden alleen gebruikt om u van ontwikkelingen in dit project op de hoogte te houden.