interdependence logo

eu logoHet Centrum voor Mondiaal Onderwijs (CMO) is één van de deelnemers in het EU-project met de fraaie naam ‘Critical review of the historical and social disciplines for a formal education suited to the global society’, kortweg met de werktitel 'Interdependence', voor de Nederlandse context omgedoopt in 'Grenzeloos'. 

De projectpartners willen aan de hand van bestaande en nieuwe didactische materialen en een aantal educatieve experimenten een nieuwe methodologie ontwikkelen voor ontwikkelingseducatie en mondiaal onderwijs voor verschillende vakken in het voortgezet onderwijs. Een methode die leerlingen leert het lokale en het globale te verbinden en vanuit een niet-eurocentrische visie recht doet aan mondiale problemen op het gebied van armoede en ongelijkheid. Doel is ook om een uitwisseling tussen verschillende Europese NGO’s op gang te brengen.


Partners van CMO zijn CVM (Comunitá Volontari per il Mondo - Italië), APA (Aids Partnership with Africa - Ierland), ARPOK (Agentura Rozvojove a humanitarni Pomoci Olomouckeho Kraje - Tsjechië), ESA (Expert Support Association - Bulgarije) en Südwind (Oostenrijk).
eu partners