ja_mageia

Biologische katoen

katoenAls je op het kledingetiket van je trui of t-shirt kijkt, heb je grote kans dat je daar leest dat die trui of t-shirt (ondermeer) van katoen gemaakt is. Katoen is een  populair exportproduct. Over de hele wereld zijn er miljoenen boeren die met de verbouw van katoen hun dagelijks brood verdienen. Katoen wordt in meer dan 100 landen geproduceerd.

Jouw land heeft dringend inkomsten nodig. De Minister van Landbouw heeft besloten meer katoenplantages aan te leggen. Hij wil naar aanleiding van een oproep van de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN, de verbouw van biologische katoen promoten.

Ongeveer 1% van de totale katoenproductie in de wereld bestaat uit biologische katoen. De vraag naar biologische producten is echter al jaren stijgende. Verbouw van biologische katoen is daarom een gat in de markt. En goed voor het milieu.

Opdracht:
katoenJe bent een gezaghebbend mode-journalist(e). Je hebt van de Minister van Landbouw de opdracht gekregen een artikel te schrijven over biologisch katoen en kleding.  Je gaat grondig te werk en moet dus eerst een onderzoek naar de katoenproductie doen. In ‘Plan van aanpak’ lees je hier meer over. Het artikel zet je op de website of weblog van de school of in de schoolkrant. In het artikel vraag je reacties van je medeleerlingen.