ja_mageia

Toerisme

Toerisme is de snelst groeiende industrietak ter wereld. Veel toeristen vieren hun vakantie in het buitenland. Doorgaans gaan ze daar per vliegtuig naar toe.

vliegveld

Toeristen brengen geld in het laatje. Het ene land (zoals Thailand en de landen rond de Middellandse Zee) trekt meer toeristen dan het andere, maar allen willen ze graag een graantje uit de ruif meepikken. De belangrijkste toeristische landen hebben alle een of meer internationale vliegvelden waar grote vliegtuigen
met honderden passagiers kunnen landen en opstijgen.

safari

Neem een fictief land in gedachten: Fictivia. Het land is arm en kan het geld van een goed lopende toeristensector wel gebruiken. Fictivia heeft toeristen veel te bieden. Zonaanbidders en watersporters kunnen aan de kust hun hart ophalen. Sportieve toeristen kunnen wandelen, trektochten door de bossen maken of bergen beklimmen.
Kan Fictivia een grote trekpleister voor toerisme worden en daar veel geld aan verdienen? De eerste stap is gezet met de bouw van een groot internationaal vliegveld. De tweede stap is bekend maken dat wat Fictivia toeristen te bieden heeft.

strand

Dat vliegveld is dus heel hard nodig. Maar alleen daaraan heb je niet genoeg. Fictivia heeft reclame nodig. Je moet toeristen ook vertellen waarom ze juist naar Fictivia zouden moeten komen.

Opdracht
Eindelijk krijgt Fictivia een modern vliegveld. En dan kunnen de toeristen komen.
Jullie werken voor een reisbureau. Voor dit reisbureau maken jullie een flyer om Fictivia onder de aandacht van westerse toeristen te brengen. Fictivia heeft toeristen veel te bieden: gastvrije bevolking, rustige stranden, ruige berggebieden, tropisch regenwouden met prachtig natuurschoon.
En, heel belangrijk, er is sinds kort een moderne luchthaven met allerlei voorzieningen.
In de flyer komt een wervende tekst over Fictivia. Zet er ook afbeeldingen en/of tekeningen bij.