ja_mageia

Bron: bomen tot in de hemel

In de toerismesector lijken de bomen tot in de hemel te groeien. Of zoals de Engelsen zeggen: 'the sky is the limit'.

the sky is the limit

In de jaren zestig van de vorige eeuw ging je hooguit één keer per jaar op vakantie en dan ook nog eens dicht bij huis. Nu is het doodgewoon dat mensen drie of meer keer per jaar op vakantie gaan, waarvan een keer naar een ver en exotisch oord. En wie ver weg gaat, laat het vaak ook breed hangen: dit tot grote vreugde van de lokale bevolking in een arm land als Fictivia voor wie toerisme vaak hun enige bron van inkomsten is.
Als een toerist zijn reisbestemming heeft bereikt, wil hij zich vermaken. Hoe, hangt een beetje van het type toerist af:

Zontoeristen
De zontoerist zoekt een bestemming met veel zon en mooie stranden. In de buurt wil hij graag lekker kunnen eten en zich vermaken met het kijken naar andere mannen en vrouwen. Ze willen wel af en toe een uitstapje maken zodat ze thuis mooie foto's kunnen laten zien, maar het moet niet te vermoeiend zijn. Ze hebben het hele jaar hard gewerkt en komen naar Fictivia om lekker uit te rusten.

strand

Avontuurlijke toeristen
De avontuurlijke toerist komt niet voor zon en rust, maar voor cultuur en natuur. Avontuurlijke toeristen bezoeken wildparken, bergachtige streken met watervallen en snelstromende rivieren of andere plekken met natuurschoon. Ze hebben vaak dure camera's om mooie plaatjes en video-opnames te maken.

bergen

Echte avonturiers trekken met een rugzak, een mountain bike of met een terreinwagen rond. Ze zijn doorgaans ook geïnteresseerd in de cultuur en de mensen van het land. Tot welke volken horen ze? Wat voor feesten en tradities kennen ze? Zijn er in het land mooie gebouwen en andere monumenten te vinden?

Niet alleen toeristen landen op het internationale vliegveld van Fictivia. Er zijn ook zakenmensen die voor hun werk naar het land komen. Zij zijn niet zo geïnteresseerd in toeristische activiteiten, maar willen wel graag een kamer in het beste hotel dat ze kunnen vinden en waar voor alles wordt gezorgd. Het hotel moet bijvoorbeeld een draadloze internetaansluiting hebben voor hun laptop.

cybercafe

Kan Fictivia op de toeristische kaart worden gezet? Er hangt veel van jullie inzet af. Als jullie brichure succes heeft, vinden meer mensen een baan en kan de armoede weer een beetje worden teruggedrongen. Zet daarom helder op een rij wat Fictivia toeristen te bieden heeft en gebruik je bevindingen om Fictivia te promoten!