ja_mageia

Groepsopdracht: eeuwige strijd

IntroGrrrrr. . . nog nooit in de geschiedenis was er vrede op aarde. Misschien wel hier en daar en af en toe, maar nooit in de wereld als geheel. We zijn eerder in een eeuwige strijd gewikkeld; over van alles en nog wat en over grote en kleine zaken.

Daarbij gebruikt de één de kracht van het wapen en de ander de kracht van het woord. En alle varianten daartussen. We zijn zo gewend aan strijd en geruzie, dat we ons een wereld zonder niet kunnen voorstellen. Of wel? Bestaat er een ideale wereld? Een wereld waar ruzies netjes worden uitgepraat, waar er ruimte is voor verschillende standpunten en denkbeelden. Wat denken jullie? Zullen we het ooit beleven?

introOpdracht
Jullie gaan op zoek naar het leven en streven van 10 kopstukken uit de geschiedenis. Ze verbeelden op een of andere manier een eeuwige strijd: tussen blank en zwart, man en vrouw, recht en onrecht, enzovoort.  Vervolgens schrijven jullie een korte samenvatting over het waarom van hun geruzie. Als laatste geven jullie tips welke mensenrechten tijdens de strijd in acht genomen zouden moeten worden; je weet wel, in die ideale wereld………   
Succes!