ja_mageia

Verliefd, geloof, getrouwd?

Geloof in de liefde

Op de website www.dutchkids.nl vertelt Driss (tweede van links) het volgende:
"Ik heb een probleem. Ik ben tot over mijn oren verliefd op Sarah (tweede van rechts). Sarah zit bij mij in de klas en zij vindt mij ook leuk. Ik zie haar elke dag in de bus en ze komt altijd naast mij zitten. We praten over van alles en hebben ook al eens gekust. Het probleem is dat zij joods is en ik moslim ben. Dit is een lastige combinatie. Ik heb het thuis nog niet verteld en ik weet eigenlijk niet goed hoe dit verder moet. Sarah heeft het wel aan haar moeder verteld en sindsdien mag ik bij Sarah thuis komen eten."      

Deze opdracht gaat over verliefd worden op iemand met een andere religieuze achtergrond. En wat de omgeving daar mogelijk van denkt. De mogelijkheden zijn wat dat betreft best groot. Er wonen tenslotte christenen, moslims, joden, hindoeisten en boeddhisten in Nederland. En uiteraard ook niet-gelovigen. Eén van die mogelijkheden ga nader onderzoeken.

Opdracht
Stel: je wordt als christen of als niet-gelovige verliefd op een moslim(a). En hij/zij op jou. Jullie willen dit graag aan anderen vertellen. Onderzoek hoe die boodschap wordt ontvangen, thuis, bij familie, vrienden en bekenden. Je beantwoordt hierbij 2 vragen:

  1. Hoe denk je dat de reactie is van jouw familie- en vriendenkring?
  2. Hoe denk je dat de reactie is van zijn/haar familie- en vriendenkring?

Verwerk je bevindingen op je eigen manier in een denkbeeldige dagboekpagina.