Zondagsrust

 

Je grootouders en misschien ook je ouders weten het nog wel. Toen die naar school gingen, was de zondag een dag voor jezelf en je familie, een dag om je te ontspannen met sport, spel en hobby’s. Je hoefde niet naar school of naar je werk. Alle winkels waren dicht. En wie christelijk was, dat waren de meeste mensen toen, ging naar een kerk in de buurt om een gebedsdienst bij te wonen. Want zondag was ook een heilige dag voor de christenen (en nu nog steeds).
Zo was het overal in wat nu de Europese Unie is.

Maar nu lijkt de zondag op de andere dagen in de week, al hoef je nog steeds niet naar school op zondag. Je kunt op zondag in veel winkels boodschappen doen.

zondagopen

Veel mensen werken op zondag, en dat zijn niet alleen  buschauffeurs, mensen die in een ziekenhuis of een horecazaak werken, maar ook mensen met een kantoorbaan. Voor hen is zondag zeker geen rustdag (al zijn ze op andere dagen in de week wel vrij). En wil je een gebedsdienst bijwonen in een kerk, dan moet je vaak een flink eind reizen voor je een kerk bereikt waar nog gebedsdiensten worden gehouden.

verwante lessen

Login Form