Goed voor het milieu

 
In Gelderland wordt gewerkt aan afremming van de opwarming van de aarde. Daarmee wordt de klimaatverandering tegengegaan. Hiertoe is een programma opgezet dat ‘Aanpakken en Aanpassen’ heet. Onderdeel van dat programma is het project Cool Nature. Dat project moet steden en dorpen in Gelderland leefbaar houden, ook al verandert het klimaat en wordt het steeds vaker erg heet. Hierbij hoort dat er voor kinderen zoals jij mooie speelnatuur wordt gemaakt.

Dat alles onder het motto: goed voor jou, goed voor de natuur, goed voor stad en dorp, en dus goed voor de toekomst.

Wat houdt dat allemaal in? Hutten bouwen, bomen klimmen, dwars door een bos rennen, groepsspelen zoals levend stratego of een fantasiespel. En ook les krijgen over de natuur, niet in je klaslokaal, maar gewoon buiten.  De natuur biedt alles wat je nodig hebt. In zo'n gebied ga je als vanzelf spelen en leren.

lesbijderivier

Ook andere mensen willen helpen de opwarming af te remmen, en bovendien het milieu schoon en gezond te houden. Bazen van steeds meer bedrijven denken na over hoe ze hun producten zó kunnen maken dat ze het milieu zo weinig mogelijk belasten. Steeds meer architecten gaan na hoe ze nieuwe gebouwen kunnen maken die zo weinig mogelijk bijdragen aan de opwarming van de aarde. En steeds meer gemeenten willen hun stad of dorp zo prettig mogelijk maken, om in te wonen en het milieu schoon en gezond houden.

verwante lessen

Login Form