Het weer


Wat voor weer wordt het vandaag? En morgen, of in het weekend? Daar kun je eenvoudig achter komen. Elke dag kun je weersverwachtingen lezen of bekijken in de krant, op de radio, op TV en op je smartphone.  Weermannen en -vrouwen maken dagelijks of zelfs meermalen per dag weersverwachtingen.

hetweer intro opdrachtHoe ze dat doen, leer je een beetje in deze les. Je leest waar de weerkundigen op letten. Je leert wat je beslist moet weten van het weer in Europa als je weersverwachtingen wil maken. Zodra je dat weet, maken jullie zelf een weersverwachting voor de komende week voor de Europese Unie.

 


 


werkinuitvoeringeenuurVoor deze opdracht krijg je 1 lesuur de tijd. Je maakt de opdracht in de les samen met een klasgenoot.

Bekijk de films in 'bron: video's'. Lees de bronnen.

Bekijk de weerkaarten van Europa via de onderstaande links:

Schrijf een kort weerpraatje met de weersverwachting voor de komende week in Europa

Maak een weerkaart: Je krijgt van je juf of meester een blanco kaart van Europa. Geef met zonnetjes aan waar je zon verwacht in de komende week. En met wolken laat je zien waar het bewolkt is. Met regendruppels geef je aan waar je denkt dat de regen zal vallen.

Spreek wel van tevoren af wie de weerkaart gaat tekenen en wie het weerpraatje gaat schrijven.

Geef de weerkaart en je weerpraatje aan de juf of meester. Die hangt ze allemaal op. Over een week  kijk je nog een keer naar de internetlinks en controleer je of je een beetje in de buurt zat met jouw voorspelling.

 Kijk naar twee gedeeltes van 'Weerbericht - Het Klokhuis‘: