interdependence logoHet CMO werkt binnen het project ‘Get Up And Goals!’ samen met partners uit 12 verschillende EU-landen met als doel een nieuwe methodologie voor ontwikkelingseducatie en mondiaal onderwijs te ontwikkelen. In dat verband heeft CMO diverse leerlijnen ontwikkeld over ‘Klimaatverandering’, ‘Migratie’, Vluchtelingen & Asielzoekers’, 'Gender(on)gelijkheid' en 'Ongelijkheid binnen en tussen landen', bedoeld voor 3 en 4 havo/vwo.  Lees meer.

Over het CMO

logo    

Het Centrum voor Mondiaal Onderwijs maakt lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs voor verschillende vakken of projecten. De onderwerpen: ontwikkelingssamenwerking, oorlog & vrede, mensenrechten, milieu, duurzame ontwikkeling en Europa.

 

Het CMO is deel van de Faculteit Managementwetenschappen van de RU Nijmegen.

Onze drijfveren

ninedots

Onderwijs is dé manier om jezelf en de wereld naar een hoger plan te tillen. Niet voor niks moeten van de VN alle kinderen naar school. Leerlingen leren om zelf na te denken, een oordeel te vormen en te handelen. We doen ons best docenten daarbij te ondersteunen en laten ons daarbij leiden door de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en het Earth Charter

 

Voor wat het waard is.

 CMO-tweets