mtMillennium Tycoon is een scenariospel over de millenniumdoelen. Het speelt in het land Millennia en daar gaat het niet echt goed. Er is grote armoede, een beroerde gezondheidszorg en lang niet elk kind kan naar school. Er moeten waterpompen komen voor veilig drinkwater. En aanleg van riolering is ook hard nodig. En dan hebben we het nog niet eens over de corruptie, de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en de buitenlandse schuld.

De problemen zijn bijna te groot voor normale stervelingen, maar gelukkig niet voor jou: jij gaat Millennia 'besturen'.
Je krijgt 25 jaar de tijd (de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties lopen van 1990 tot 2015). Elk jaar krijg je een hoeveelheid geld die je kunt besteden op 20 verschillende manieren. De hoogte van dat bedrag kun je beïnvloeden met je spel.

Onder in beeld zie je steeds hoe je het doet: als je in het rood komt gaat het niet goed. Je moet zorgen dat je in het geel blijft of naar het groen schuift! Klik je op de schuifbalken, dan zie je pas werkelijk wat je aanricht in Millennia.

Het spel is niet moeilijk, maar het kan geen kwaad om even de korte handleiding door te kijken.

start


mt-katernBij het spel is een projectkatern verschenen. Het spel kan zonder het katern gespeeld worden, maar voor een beter begrip wordt het gebruik van het katern van harte aanbevolen.

Het projectkatern bevat allerlei achtergrondinformatie over de millenniumdoelen. Opdrachten en vragen zorgen er voor dat leerlingen ook met de informatie én met het spel aan de slag gaan en er zo het maximale uit halen.
Het katern is te bestellen bij ScalaMedia.

 

MillenniumTycoon is ontwikkeld met subsidie van NCDO.